Sådan aktivere du hunden

Af med linen og din hund oplever en ny verden

Aktivering af hunden


Man kan tydelig se hvor lykkelig en hund bliver når linen hægtes af og den er ”fri”. Opleve at den straks sætter i løb, for derefter at begynde at gå på opdagelse-efter at undersøge en dejlig duft, eller drøne afsted efter fuglene på himlen eller grave efter mus.

Det kan godt tænkes, at du i dit stille sind tænker på alt det du selv skal nå og tiden er knap. Men prøv at give dig tid til at nyde de få stunder der er om dagen, hvor du og din hund er langt væk fra stress og jag. Giv din hund lidt ekstra tid, for at få motion på en sund måde. Det modvirker stress og får din hund til at slappe meget mere af derhjemme. Desuden er det en investering i din hund helbred på lang sigt, at den får brugt muskler og sanser.

For at få sanser og muskler i brug, kan du vælge at udfordre din hund til at bruge de muligheder der er for at den kan svømme i en nærliggende sø, eller ved stranden.

Hægt linen af og lad hunden bevæge sig frit.

Du kan aktiverer den ved at medbringe en freespee eller en bold, som i kan lege med. Men hvis i er i naturen er det også nærligende at bruge f.eks. træstubbe og væltede træer som din hund motiveres til at bevæge sig over og under. Som altid hjælper det at have nogle godbidder med til formålet. Målet er at din hun får brugt så mange forskellige muskelgrupper som muligt igennem jeres aktivitet, og mentalt udfordres.